Verhalen ... ruimte voor plezier en wijsheid - Workshops
astrologie

Verhalenverteller Gouda

Kent u de Bard van de Obod, de zus van Captain Sparrow?
U kent dan vast ook Lady Greensleeves en Dragonlady.
Zij delen hun verhalen. Het is heerlijk om te luisteren naar een goed verhaal. Verhalen zijn er voor jong en oud.

Verhalenverteller Captain Jaclyn Sparrow Verhalenverteller Verhalenverteller Verhalenverteller
Captain
Jaclyn Sparrow
Dragonlady Lady Greensleeves Passend personage
bij uw thema

Frances Aarts is een begaafd verhalenverteller

  • Als Bard van de Obod, vertelt zij, verhalen uit de oudheid, uit de Keltische mythologie of verhalen die zij zelf geschreven heeft.
  • Captain Jaclyn Sparrow heeft een onverschrokken verleden. Daar vertelt ze graag over!
  • Lady Greensleeves neemt u mee naar haar eigen wereld.
  • Ieder personage komt naar uw feest of evenment om de aanwezigen te boeien met bijzondere verhalen.

Vertelkunst vanuit rijkdom, beeldende inhoud, spanning en humor

Een verhaal is meer dan een luchtig sprookje. Of het nu gaat over om de kindersprookjes, de oude mythen van de Grieken, of volksverhalen, in een goed verhaal is een boodschap te vinden. Verhalen vertellen is al zo oud als de mensheid.


WORKSHOP 1
Vertel een verhaal!

Een workshop om te spelen met woorden, om een verhaal te leren opzetten en te vertellen.
Inspirerend; met speelse oefeningen om je taalcreativiteit te stimuleren en je eigen verhaal te bedenken.

Verhalen vertellen is ontspanning, is middel tot inzicht, kan zijn een leidraad voor je leven.

WORKSHOP 2
Het verhaal van je leven.

In deze workshop is het middelpunt je eigen levensverhaal. Hoe ontwikkelt zich jouw levensplot? Hoe word je de held van je eigen verhaal? Waar in je verhaallijn bevindt jij je nu? Hier gaat het om het gebruik van verhalen en metaforen, als leidraad voor het ontdekken van de thema’s in je eigen leven.
Het verhaal van Eros en Psyche en het verhaal van Persephone en Demeter zijn twee mythen die gebruikt worden in deze workshop. Het zijn metaforen voor processen in je leven, voor keuzes en hun gevolgen en de verbinding met de levenscyclus. Daarnaast is er aandacht voor je eigen levensplot.

Werken met metaforen, vanuit bestaande verhalen, geeft raakvlakken met je eigen levensstory. Vertel je eigen verhaal, meestal zul je ervaren dat het verhaal zichzelf vertelt, omdat het gaat over wat er in jou, en ook in ieder mens, leeft.

We hebben allemaal dingen meegemaakt in ons leven die te maken hebben met niet gezien worden, niet erkend worden.. Daarom hebben we overlevingsstrategieën ontwikkeld om ons staande te houden in een werkelijkheid die niet zo mooi en evenwichtig is als we ons zouden wensen.
Wanneer delen van ons zelf niet gezien, erkend of zelfs bewust genegeerd worden, passen we ons aan en vertonen we gedrag waarvan we denken, hopen, dat het ons wel die erkenning brengt die we zo nodig hebben.

We ontwikkelen een houding, een strategie, die in die situatie noodzakelijk is om te overleven. Zeker als we daar een positieve respons op krijgen, blijven we ons vasthouden aan die houding. Ook lang nadat de situatie veranderd is. Daardoor stoppen we delen van onszelf weg, laten we talenten en facetten van onszelf in het duister. Op een gegeven moment wordt het tijd dat verloren deel van ons weer in het licht te zetten. Dat is van belang is om een heel mens te worden.

Inzicht in dat deel van je levensverhaal dat nu verstard is geraakt, maakt dat jouw verhaal weer gaat stromen. Je creëert dan de mogelijkheid om je verhaallijn een eigen wending te geven, dat is de inhoud van deze workshop

Vanuit kennis van verhalen en vanuit de inzichten van Jungs psychologie: een waardevolle workshop!

Voor tarieven en data zie de aankondiging in de agenda. Deze workshop kan ook op verzoek worden gegeven.
Voor informatie of aanmelden neem contact op via het contactformulier of bel 06 47151679.